Kintaiko Jiu jitsuTeam succesvol op ONHK.

Kintaiko Jiu jitsuTeam succesvol op ONHK.

Beverwijk/Woerden | Op zaterdag 22 juni 2019 kwam het Kintaiko Jiu jitsuteam voor de laatste keer dit seizoen in actie op het Open Noord Hollandse kampioenschap jiu jitsu. En niet zonder succes.

In het Fighting system U12 werd Kai van de Berg 4e in de klasse tot 30 kg. Chelsey van Dam en Vasilie Radanovic verloren in dezelfde leeftijdsklasse maar een keer en werden beide tweede. Bij het Duo system mix U12 debuteerde het koppel Kai van de Berg en Chelsey van Dam. Zij lieten een prima reeks van partijen zien, waarbij er prima scores genoteerd konden worden. Dit resulteerde in een prima 3e plaats.De klasse Duo System U16 werd flink gestreden voor de podiumplaatsen. Helaas konden Damien van Dam & Luca Ruijs de zeer spannende finale niet naar hun toe trekken en moesten de eerste plaats toestaan aan hun tegenstander met 0,5 punt verschil. De koppels Broek/Kuus en Kuus/Kuus vielen net naast het podium.
Het jiu jitsu fighting system U14 en U16 behaalde het KintaikTeam twee podiumplaatsen. Damien van Dam en Timo Kuus haalden in het wedstrijdsysteem waar karate, judo en brazilaan jiu jitsu gecombineerd worden, een knappe 3e plaats. Nova van den Broek werd in de U16 als jongste deelnemer (12 jaar) knap 4e.

Bekijk hier een van de series van Chelsey en Kai: https://www.facebook.com/kintaiko/videos/478138546335188/

Kintaiko tweemaal brons Europacup jiu-jitsu Duo-system.

 

Zaterdag 6 april was er een groot internationaal toernooi in Medemblik. Jiu-Jitsuka’s uit heel Europa streden om de Europacup duo-system. Damien van Dam en Luca Ruijs van budoschool Kintaiko bereikte in categorie duo jongens -16 jaar de halve finale door in spannende partijen te winnen van duo’s uit Slovenië en België. In de halve kwamen ze tegen een duo uit Nederland net tekort en moesten genoegen nemen met het brons. In categorie duo mix -14 jaar behaalde Nova van den Broek en Damien van Dam ook het brons. In halve finale werd het een spannende strijd tegen een duo uit België. Helaas ging deze nipt verloren met 0,5 punt verschil. Daarna werd er in de finale om het brons overtuigend gewonnen van een duo uit Nederland. Joëlle Kuus en Nova van den Broek deden mee in de categorie meisjes -16 jaar en werden uiteindelijk 7e.